Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

A.C.A.B. - Ενημέρωση από σημερινές διαδηλώσεις στη πόλη μας και συγκέντρωση αλληλεγγύης αύριο πρωί στο Δικαστικό μέγαρο

Σαν χθες, 05/12/2003 σκοτώθηκε από μπάτσους ο 22χρονος Ηρακλης Μαραγκάκης στη Κρήτη (διαβάστε περισσότερα εδώ) ενώ σαν σήμερα το 2008 ο μπάτσος Κορκονέας δολοφόνησε τον 15χρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο στα εξάρχεια στην Αθήνα (διαβάστε εδώ). Αλλά ο κατάλογος με τις κρατικές δολοφονίες για τις οποίες υπεύθυνες είναι οι δυνάμεις της κρατικής καταστολής είναι ακόμη μεγαλύτερος και συμπεριλαμβάνει πολλούς ακόμη ανθρώπους  αλλά και ακόμη περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες με άγνωστες ιστορίες και άγνωστα ονόματα (διαβάστε περισσότερα εδώεδώ και εδώ).

Οι μπάτσοι σήμερα (Σάββατο 06/12) στο Αγρίνιο απέδειξαν για άλλη μια φορά πόσο αλήτες είναι και πόσο αντικοινωνικός είναι ο ρόλος τους. Το μεσημέρι και ενώ πραγματοποιούνταν υπό βροχή πορεία από 40-50 περίπου διαδηλωτές, κυρίως μαθητές και φοιτητές, ο πορευόμενος κόσμος χτυπήθηκε απρόκλητα και με μανία από υπεράριθμες δυνάμεις των μπάτσων (υ.μ.ε.τ/ο.π.κ.ε/ασφ-αλήτες) που εξάντλησαν τη δολοφονική τους μανία πάνω στους διαδηλωτές, ακόμη και σε μικρά παιδιά, προκαλώντας πολλους τραυματισμούς. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης πραγματοποιήθηκαν και τρεις προσαγωγές οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση με μικροφωνική στη πλατεία Δημοκρατίας ενώ λίγες αργότερα ξεκίνησε μαζικότατη πορεία περίπου 400-500 ατόμων με τη παρουσία αναρχικών/αντιεξουσιαστών, νεολαίων, φοιτητών, αριστερών αλλά και πολλών γηπεδικών και οπαδών. Η πορεία διένυσε το κέντρο της πόλης μας και ήταν αρκετά δυναμική με τα συνθήματα να αναφέρονται κυρίως στον αναρχικό απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό και με τα υπόλοιπα να καταφέρονται ενάντια σε μπάτσους, κράτος και φασίστες.

Αύριο, Κυριακή 07/12, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στους τρεις συλληφθέντες στις 09.00 το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο με τη παρουσία όλων μας να κρίνεται απαρίτητη και σημαντική.

Διαβάστε περισσότερα για τα μεσημεριανά γεγονότα αλλά και για τη πορεία εδώ και εδώ. Δείτε φώτο από την επίθεση των δυνάμεων της αστυνομίας εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου