Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Κώστας Κατσούλης ετών 46 R.I.P (κείμενο από Warriors-Θύρα 6)


Ο 46χρονος Πειραιώτης Κώστας Κατσούλης ήταν ένας άνθρωπος με έντονες πολιτικοκοινωνικές ανησυχίες και ευαισθησίες ενώ ταυτόχρονα υπήρξε φίλος του ποδοσφαίρου και πιστός οπαδός του Εθνικού Πειραιά. Αγαπούσε την ομάδα του και την ακολουθούσε μακριά από ψευτοχουλιγκανομαγκιές και λοιπές καφρίλες.

Τα τελευταία χρόνια ζούσε στο νησί της Κρήτης. Ως εκ τούτου όταν η ομάδα του έπαιξε στη Κρήτη αποφάσισε να ταξιδέψει μέχρι το Ηράκλειο και τη συνοικία της Νέας Αλικαρνασού προκειμένου να σταθεί δίπλα της.

Εκεί ήταν που κάποιοι θρασύδειλοι αποφάσισαν να του επιτεθούν μόνο και μόνο επειδή υποστήριζε άλλη ομάδα και χωρίς καν να προκληθούν. Μια θρασύδειλη επίθεση με δυσανάλογες αναλογίες (πολλοί σε έναν) και όλα αυτά σε ένα αγώνα της 'Γ κατηγορίας. Ο Κώστας Κατσούλης πλήρωσε τη μανία κάποιων ατόμων που θέλουν να λέγονται οπαδοί και άνθρωποι, χτυπήθηκε στο κεφάλι ακόμη και με σιδηρογροθιά, νοσηλεύτηκε σε κρίσιμη κατάσταση για μέρες και άφησε τη τελευταία του πνοή στις 29/09/14. Η βία στον εγχώριο οπαδικό χώρο έχει ξεφύγει, έχει γίνει επικίνδυνη, έχει εμπλουτιστεί με μαχαίρια, σιδηρογροθιές, εμπρηστικούς μηχανισμούς, μαφίες, μπράβους, όπλα και μπατσοφασιστικές συμπεριφορές του τύπου επιθέσεις 10 σε έναν, επιθέσεις σε άσχετους οπαδούς και φιλάθλους και άλλες τέτοιες καφρίλες.

Ήδη το ποδόσφαιρο και η οπαδική φάση στην Ελλάδα πάει από το κακό στο χειρότερο (στημένα, διαφθορά, καταστολή, αθλητικοί νόμοι κτλ) ας ελπίσουμε και ας ευχηθούμε κάποια στιγμή οι οπαδοί τουλάχιστον να δείξουν την ωριμότητα και συνείδηση που χρειάζεται για να μη ξανασυμβούν τέτοια θλιβερά και επαίσχυντα περιστατικά, όπως η δολοφονία του Κώστα Κατσούλη.

Στέλνουμε τα ειλικρινή μας συλληπητήρια στην οικογένεια και στους ανθρώπους του Κώστα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου