Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Κάτω τα ξερά σας από τις καταλήψεις & τις αυτοοργανωμένες δομές

Πανί αλληλεγγύης στη πόλη μας
Το κράτος & το κεφάλαιο (σε πλήρη συνεργασία με το ακροδεξιό παρακράτος) συνεχίζει να εξαπολύει λυσσαλέα επίθεση προς το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας (νέοι, μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχοι, άνεργοι, εργάτες, μετανάστες...)  στοχεύοντας ακόμη πιο πολύ στις αυτοοργανωμένες, συλλογικές & κοινωνικές δομές & χώρους αντίστασης & δημιουργίας. Οι καταλήψεις λοιπόν & οι αυτο-οργανωμένοι χώροι & εγχειρήματα βρίσκονται συνεχώς στο στόχαστρο κράτους & παρακράτους. Πιο πρόσφατα παραδείγματα αποτελούν οι καταλήψεις Παραρτήματος & Μαραγκοπούλειου, το ραδιόφωνο Ράδιο Κατάληψη & το στέκι στο ΤΕΙ στη γειτονική Πάτρα. Παρακάτω αναδημοσιεύουμε κείμενο της αυοοργανωμένης ποδοσφαιρικής ομάδας Α.Π.Ο Πατρών σχετικά με τα νέα αυτά κρατικά κατασταλτικά χτυπήματα.

Το παιχνίδι παίζεται ακόμη...
Καμιά φορά ένας αγώνας μπορεί να κριθεί στο 90’, ή στις καθυστερήσεις. Και εμείς σαν Αυτόνομη Π.Ο. θέλουμε να παλεύουμε ως το τέλος, να δίνουμε κάθε ικμάδα δύναμης, μέχρι να πάρουμε αυτό που μας εκφράζει και μας αναλογεί. Κάπως έτσι αντιμετωπίζουμε και αυτό που συνέβη στους συντρόφους μας από το Μαραγκοπούλειο, το Παράρτημα και το στέκι στο ΤΕΙ Πάτρας, που δέχτηκαν επίθεση πριν λίγες μέρες. Σαν έναν άνισο αγώνα που όσες φορές και αν βρεθούμε πίσω στο σκορ, δεν θα τον παρατήσουμε ποτέ και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε όσο υπάρχει αλληλεγγύη, αλληλοσεβασμός και αξιοπρέπεια.

Γιατί μπορεί ο κρατικός μηχανισμός να ενήργησε για μια ακόμη φορά ύπουλα και τα ξημερώματα της 5ης Αυγούστου να κατέστρεψε χώρους που μέχρι πρότινος ήταν ανοικτοί για όλο τον κόσμο, χώρους πέρα από φυλετικές και κοινωνικές διακρίσεις, με μόνο στόχο να χτίσει τοίχους για να σιωπήσουν φωνές ελευθερίας, ισότητας, αξιοπρέπειας και αντίστασης, αλλά θα έπρεπε να ξέρει ότι μερικά τούβλα και λίγο τσιμέντο δεν είναι ικανά να ανακόψουν αυτές τις φωνές.

Η ομάδα μας βασίζεται στην αυτοοργάνωση, στην αλληλεγγύη, στην συντροφικότητα και έτσι είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ μας να σταθούμε δίπλα στα ίδια μας τα αδέρφια που αγωνιζόμαστε εντός και εκτός γηπέδου για ένα καλύτερο αύριο. Χώροι έκφρασης, πολιτικής τοποθέτησης και δράσης, κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις και πολλά ακόμη ήταν αυτά που λάμβαναν χώρο σε αυτά τα κτίρια και αυτό είναι αυτό που φοβίζει όσους μας αναγκάζουν να επιβιώνουμε και όχι να ζούμε.

Εμείς θα συνεχίσουμε να παίρνουμε ενεργά θέση σε όλα αυτά, έστω και αν κάποιοι δεν θέλουν να βάλουν αυτό το σημαντικό κομμάτι στον ποδοσφαιρικό μικρόκοσμο τους. Ίσως δεν έχουν καταλάβει, πως αύριο μπορεί να μην έχουν καν το δικαίωμα να παίζουν, αν κάποιοι το αποφασίσουν.

Στην Πάτρα το… παιχνίδι είναι εδώ και πολύ καιρό «1», όσο και αν παρακράτος και σια παλεύουν να αλλάξουν τα δεδομένα. Και επειδή το ματς έχει ακόμη χρόνο, είμαστε δίπλα σε κάθε εκδήλωση και κάθε μορφή στήριξης όσων αντιστέκονται και παλεύουν για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ 5 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΕΙΟΥ

Αυτονόμη Ποδοσφαιρική Ομάδα
Αύγουστος 2013, Πάτρα
http://aftonomipo.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου