Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

4o R.F.U Festival

Η συλλογικότητα των Radical Fans United αποτελεί μιας εξαιρετική και μεγάλης σημασίας προσπάθεια που προσανατολίζει το λόγο και τις δράσεις της προς τη δημιουργία μιας κερκίδας χρωμάτων και συνείδησης καθώς και ενός ενιαίου οπαδικού μετώπου ενάντια στο ρατσισμό, στη καταστολή, την εμπορευματοποίηση και την ανεγκέφαλη καφρίλα. Για αυτούς τους λόγους στηρίζουμε τόσο σαν group όσο και σαν οπαδοί (οργανωμένοι και μη) τις προσπάθειες των RFU. Κάπως έτσι, περίπου 15 (κυρίως από Αγρίνιο αλλά και κάποιοι από Αθήνα) από εμάς, παραβρεθήκαμε και φέτος για 3η  συνεχόμενη χρονιά στο 4ο R.F.U Festival.Συζητήσεις,μπαλίτσα,μπασκετάκι, μουσικούλα,κουβεντούλα,χαβαλές, μπύρες & καταχρήσεις.. ΤΕΛΕΙΑ!

Στη κουβέντα του Σαββάτου σχετικά με τον νέο αθλητικό νόμο δε καταφέραμε να δώσουμε το παρόν μιας και ταξιδεύαμε. Συμμετείχαμε όμως στη κουβέντα της Κυριακής σχετικά με τα οπαδικά έντυπα κατά τη διάρκεια της οποίας αναφερθήκαμε και στη δική μας έντυπη προσπάθεια. Επίσης μίλησαν και οι δημιουργοί δυο παλιότερων οπαδικών εντύπων, του Ultras Support και του Eternal Fans. Για άλλη μια φορά η κουβέντα ξέφυγε και κατευθύνθηκε στο θέμα της πολιτικοποίησης ή όχι της εξέδρας. Μετά από αρκετή κουβέντα οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι το γήπεδο είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας οπότε μέσα σε άλλα οφείλει να είναι πολιτικοποιημένο (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ντε και καλά οι κερκίδες πρέπει να καπελώνονται από συγκεκριμένα κόμματα, οργανώσεις κτλ). 

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα μπάσκετ της Αυτόνομης Ζώνης αποκλείστηκε χωρίς αγώνα μιας και φτάσαμε στο λόφο του στρέφη αρκετά αργοπορημένα ενώ η γεμάτη ελπίδες ποδοσφαιρική μας ομάδα έμεινε στα λόγια μιας και ηττήθηκε άνετα με σκορ 4-1 (εγώ μέτρησα 6 αλλά όπως και να χει μετρά το επίσημο σκορ που ανάρτησαν οι RFU!!). Αναμφισβήτητα όμως κάναμε «πρωταθλητισμό» στις καταχρήσεις.. Όπως κάθε χρόνο άλλωστε..

Μοναδικό μελανό σημείο η λόξα για πρωταθλητισμό και ανταγωνισμό που επέδειξαν κάποιες ομάδες και οι φίλοι αυτών στη κερκίδα (δεν έλειψαν ούτε τα υβριστικά συνθήματα, ούτε οι χειρονομίες..) με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν λιγοστές αλλά παρόλα αυτά εντάσεις που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ σε ένα οπαδικό φεστιβάλ και σίγουρα δεν πρέπει να ξανασυμβούν γιατί αναιρούν το νόημα που πρεσβεύει ένα τέτοιο φεστιβάλ..

Στα παρατράγουδα συγκαταλέγεται και το πέσιμο που έγινε από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας νωρίς τα ξημερώματα της Κυριακής στο γηπεδάκι του Στρέφη. Μάθανε οι μπάτσοι ότι έχουν μαζευτεί κάπου οπαδοί από διάφορες ομάδες αλλά δεν μαχαιρώνονται και αγχωθήκανε…Παραθέτουμε απόσπασμα της ανακοίνωσης των RFU σχετικά με το περιστατικό:  «Σήμερα στις 7 το πρωί, κι ενώ 5 άτομα της συλλογικότητας των Radicals έχουν μείνει ολονυχτία στο μπάσκετ να φυλάνε τα μηχανήματα και την υποδομή του Festival για να συνεχιστεί στη 3η και τελευταία μέρα σήμερα, έγινε πέσιμο από όλων των ειδών των μπάτσων. Συγκεκριμένα, 2 διμοιρίες ΔΕΛΤΑ και 3 χακίδες, μαζί με 10-15 ασφαλίτες με σκυλιά, έκαναν πέσιμο από όλες τις μεριές περικυκλώνοντας το μπάσκετ.Μετά τις πρώτες διαδικαστικές ερωτήσεις από τον αρχιασφαλίτη (ποιοί είστε, τι θέλετε κοκ), τους είπε ότι θα τους πάει μέσα με κατηγορίες για κλοπή ρεύματος κι άλλα τέτοια.Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στο ΑΤ Κυψέλης, όπου τους έγινε εξακρίβωση, και τελικά μετά από κάνα 2ωρο αφέθηκαν ελεύθεροι.Να σημειωθεί ότι στο βανάκι που τους έβαλαν οι μπάτσοι υπήρχαν άστεγοι, μετανάστες κι άλλοι συλληφθέντες, που προφανώς προέρχονται από την επιχείρηση των τελευταίων ημερών να "καθαρίσουνε" το Στρέφη, επιβάλλοντας τον πλήρη έλεγχο του κράτους πάνω σε κάθε δημόσιο χώρο που χρησιμοποιείται ελεύθερα (και δη για κινηματικούς λόγους), παράλληλα με την συνέχιση του επίσημου κρατικού δόγματος που θέλει την "κάθαρση" των δρόμων από κάθε λογής "παρείσακτο" (μετανάστες, εξαρτημένους, οροθετικές κοκ), εφαρμόζοντας έτσι στη πράξη το πρόγραμμα της Χ.Α…»

Εκτός από τη κάβα και τα σουβλάκια, υπήρχε και πάγκος με έντυπα (RFU, Humba, Αυτόνομη Ζώνη και άλλα πολλά έντυπα και βιβλία), μπλουζάκια, αυτοκόλλητα καθώς και έκθεση εξώφυλλων από οπαδικά fanzines από όλη την Ευρώπη. Επίσης πραγματοποιήθηκαν προβολές, συναυλία, θέατρο σκιών σχετικό με το ελληνικό ποδόσφαιρο ενώ σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ έπαιζε μουσική με πολλά και διαφορετικά dj sets. Ένα από αυτά επιμελήθηκε και το δικό μας dub’n’bass crew (de_Control, Agrinio) που για περίπου μιάμιση ώρα του κυριακάτικου απογεύματος επιδόθηκε σε reggae/dub/dubstep ρυθμούς. Κάθε χρόνο και καλύτερα!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου