Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Ενημέρωση για αντιφασιστικές δράσεις

  Ενημέρωση από Αγρίνιο από  Συσπείρωση για τη Κοινωνική Απελευθέρωση

Στις 3 Απριλίου του 2012 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση-μικροφωνική στη πλατεία Δημοκρατίας (κεντρική πλατεία του Αγρινίου) στις 7μ.μ η οποία και διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε για αλληλεγγύη στους συντρόφους και αντιφασίστες που κατηγορούνται από το Σπύρο Σταθόπουλο, τότε υποψήφιο του λ.α.ο.σ για απλές σωματικές βλάβες, εξύβριση και απειλή επειδή στάθηκαν στο πλευρό του συντρόφου Γιάννη που χτυπήθηκε στο μάτι με τασάκι από τον ελληναρά τραμπούκο Θανάση Σταθόπουλο. Ο σύντροφος έχει κάνει τρία χειρουργεία, ενώ χρειάζεται ακόμη τρία μιας και το μάτι του αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα και μέρος της όρασης του συντρόφου έχει χαθεί. Στη συγκέντρωση  συμμετείχαν 30 αναρχικοί- αντιεξουσιαστές και αντιφασίστες και πέρασαν πολύ περισσότεροι μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα σχετικά με την υπόθεση ενώ κρεμάστηκε και πανό που ανέγραφε «ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ Χ.Α ΚΑΙ ΤΟΥ Λ.Α.Ο.Σ». Αξιοσημείωτη η μεγάλη και προκλητική παρουσία των μπάτσων περιμετρικά της συγκέντρωσης με δυνάμεις των ο.π.κ.ε, δ.ι.α.σ, κλούβα των υ.μ.ε.τ και ασφαλίτες.

Τη Πέμπτη 5 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Αγρινίου με τη συμμετοχή τριάντα περίπου ατόμων, ανάμεσα σε αυτά κατηγορούμενοι, συγγενείς και αντιφασίστες ενώ στον εξωτερικό χώρο των δικαστηρίων αναρτήθηκε πανό. Η δίκη πήρε αναβολή για τις 13 Δεκεμβρίου του 2012 καθώς ο Δικηγορικός Σύλλογος της πόλης πραγματοποιούσε αποχή. Ο κατηγορούμενος τραμπούκος Θανάσης Σταθόπουλος που χτύπησε το σύντροφο Γιάννη με το τασάκι καθώς και ο πατέρας του και τότε υποψήφιος του λ.α.ο.σ Σπύρος Σταθόπουλος που είναι μάρτυρας κατηγορίας κατά των αντιφασιστών δεν εμφανίστηκαν στα δικαστήρια αλλά εξουσιοδότησαν δικηγόρο.

Υ.Γ: Πριν μερικές μέρες μάθαμε από συντρόφους στην Αθήνα ότι κάποιος ή κάποιοι «άγνωστοι» κόλλησαν στράντζα σε κάποιες από τις αφίσες της Συσπείρωσης για τη Κοινωνική Απελευθέρωση. Οι σχετικές με την υπόθεση αυτές αφίσες που είχαν κολληθεί από συντρόφους στην Αθήνα στη περιοχή των Εξαρχείων έφεραν στράντζα τα οποία ανέγραφαν ότι ο σύντροφος Γιάννης δεν επιθυμεί τη δίωξη των ακροδεξιών. Είναι κάτι περισσότερο από προφανές ότι το γεγονός αυτό αποτελεί προβοκάτσια από τη πλευρά του κατηγορούμενου και των ομοϊδεατών του και αποσκοπεί σε μια εσκεμμένη παραπληροφόρηση σχετικά με το θέμα.. Άλλωστε οι ακροδεξιοί που εμπλέκονται στην υπόθεση δηλώνουν ως τόπο κατοικίας την ευρύτερη περιοχή των εξαρχείων και πιο συγκεκριμένα την οδό Ζωοδόχου πηγής 112. Είναι πραγματικό δύσκολο να πιστέψουμε ότι ακροδεξιοί ή «συνεργάτες» τους που κινούνται στο χώρο των Εξαρχείων προβαίνουν σε τέτοιες κινήσεις Έπειτα όμως από τις καταγγελίες της Συνέλευσης ενάντια στο κοινωνικό κανιβαλισμό  που δραστηριοποιείται στα Εξάρχεια (και μιλά για συμμορίες/ ομάδες ατόμων με αντικοινωνικές συμπεριφορές όπως τραμπουκισμούς, σεξιστικές και χουλιγκάνικες συμπεριφορές, ακραίες, ρατσιστικές και ομοφοβικές) κάτι τέτοιο δε μας κάνει και πολύ εντύπωση.

                   Συσπείρωση για τη Κοινωνική Απελευθέρωση – Αγρίνιο

1 σχόλιο:

  1. Η προπαγάνδα βλέπω καλά κρατεί! Οι περισσότερες ανακρίβειες που έχω διαβάσει ποτέ σε άρθρο! Γνωστή και πάγεια τακτική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή