Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

the cine zone

Αυτή τη φορά η στήλη θα ασχοληθεί με το ιστορικό και cult ντουέτο των Cheech and Chong. Το δίδυμο λοιπόν των Richard "Cheech" Marin και Tommy Chong πρωταγωνίστησαν σε πολλά stand up comedies αλλά και σε πολλές low budget ταινίες. Οι ταινίες με τις οποίες έγιναν πιο γνωστοί είχαν ως κεντρική θεματολογία την drug κουλτούρα που ήταν στα φόρτε της στα 70s και περιστρεφόταν γύρω από τις περιπέτειες ενός «τελειωμένου» και σκληροπυρηνικού druggie hippy μουσικού μεγαλοαστικής καταγωγής και ενός «τελειωμένου» και λούμπεν druggie «κάγκουρα» και μουσικού μεξικανικής καταγωγής. Οι δρόμοι τους συναντώνται στο Up in smoke (1978) και δεν ξαναχωρίζουν ποτέ. Άλλες καλές ταινίες τους ήταν οι Cheech & Chong's Next Movie (1980), Nice Dreams (1981 - με μια special συμμετοχή του καθηγητή Timothy Leary, του μεγάλου guru του LSD και των psychedelics), Things Are Tough All Over (1982) and Still Smokin' (1983) οι οποίες αποτελούν όλες τους καταπληκτικές underground, cult, drug και stoner comedies ενώ κυκλοφόρησαν και ένα σωρό albums (δισκάκια δηλαδή). Ακολουθεί άρθρο σχετικό με τη 1η τους ταινία το οποίο και αναδημοσιεύουμε από το cinetentas.
“Up in Smoke”
Ένας άνεργος χίπης δραπετεύει από την οικογένεια του με την rolls royce του πατέρα του που τον προόριζε για τις στρατιωτικές σχολές.Στο δρόμο χαλάει η μηχανή και αναγκάζεται να κάνει οτοστόπ. Θα τον παραλάβει ένας λούμπεν που βγήκε βόλτα με ένα σαράβαλο για καμάκι. Στην αναζήτηση τους για ποιοτικό χόρτο θα καταλήξουν κυνηγημένοι από ηλίθιους μπάτσους σε ένα ροκ διαγωνισμό στο Μεξικό .
Η πρώτη ταινία του stand up κωμικού διδύμου Cheech Marin και Tommy Chong.Η πρώτη και ίσως καλύτερη μπαφο-κωμωδία. Η μάνα των stoner films. Τεράστιοι μπάφοι, τραγελαφικά σκηνικά, πολύ γέλιο από την αρχή μέχρι το τέλος, σωστό soundtrack, sex,drugs and rock n roll,μεγάλες αλήθειες και απίστευτοι χαρακτήρες που σπέρνουν την καταστροφή και τη μαστούρα στο διάβα τους. Η ταινία γνώρισε φανατικό κοινό και τεράστια επιτυχία στην εποχή της και ακολούθησαν εφτά συνέχειες μέχρι το 1984, οι Cheech και Chong έγιναν οι πιο διάσημοι χασικλίδες του σινεμά και συνεχίζουν να δίνουν stand up παραστάσεις μέχρι και σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου