Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

editorial

Αισίως το έντυπο εγχείρημα μας έφτασε τα έξι τεύχη με το 6ο να χαρακτηρίζεται από κάποιες ιδιαιτερότητες. Καταρχάς συμβαδίζει με την άνοδο του Παναιτωλικού στην Ά εθνική. Μια στιγμή που ο λαός του Παναιτωλικού και οι χιλιάδες φίλοι του στο Αγρίνιο, στην Αιτωλοακαρνανία και όπου αλλού υπάρχουν περίμεναν 34 ολόκληρα χρόνια. Κάτι που για κάποιους από εμάς που όντας αμετανόητα ρομαντικοί και πιστοί βρεθήκαμε στο πλάι της ομάδας και δεν την εγκαταλείψαμε ποτέ σε ΄Δ και ΄Γ εθνική αποτελεί σίγουρα και μια δικαίωση. Σε αντίθεση με τους εκατοντάδες πανηγυρτζήδες που τη θυμήθηκαν στις χαρές, στα πανηγύρια και στις φιέστες.

Επίσης το τευχάκι αυτό συμβαδίζει χρονικά και με τη πρώτη απόπειρα του “All Colours Are Beautiful” festival που πραγματοποιήθηκε από το group μας και που, όπως θα διαβάσετε και στις σελίδες του, στέφθηκε με επιτυχία.

Βέβαια το νέο μας τεύχος συμβαδίζει χρονικά και με γεγονότα καθόλου ελπιδοφόρα για τη κοινωνία αλλά και το ποδόσφαιρο. Από τη μια βιώνουμε μια κατάσταση ξενοφοβίας αλλά και κοινωνικού αλληλοσπαραγμού και κανιβαλισμού που συντηρείται τόσο από την πολιτικό- οικονομική εξουσία όσο και από το ακροδεξιό παρακράτος. Όσον αφορά το ποδόσφαιρο και τον οπαδικό χώρο τα πράγματα χειροτερεύουν. Τα πρωταθλήματα χαρακτηρίζονται από διαφθορά και η βία και η καφρίλα στον γηπεδικό χώρο διογκώνεται.

Όλα αυτά είναι μόνο κάποια από τα ζητήματα που μας απασχολούν και με τα οποία καταπιανόμαστε σε αυτό το 6ο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας. Διανύουμε ήδη το καλοκαίρι και είναι μια καλή εποχή τόσο για απολογισμό (όλων όσων συνέβηκαν και μας απασχόλησαν) όσο και για ξεκούραση.

Και για άλλη μια χρονιά καλό είναι να θυμόμαστε πως οι παραλίες είναι χώροι ελεύθεροι για όλους μας και μας περιμένουν να μας φιλοξενήσουν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι όλοι μας οφείλουμε να ανταποδίδουμε τη φιλοξενία που μας παρέχει η φύση δείχνοντας την ανάλογη συμπεριφορά και τον απαιτούμενο σεβασμό προς αυτήν αλλά και προς τους γύρω μας.

Υ.Γ1: Ευχαριστούμε τα παιδιά της Προοδευτικής Τούμπας, τους Gruppo Di Strada και τους υπόλοιπους Fentagin (Ατρόμητος Περιστερίου), τους Ultras Gate 3 (Αναγέννηση Καρδίτσας) και τους Radical Fans United για την οικονομική τους ενίσχυση που αφορούν τα δικαστικά έξοδα των 25 οπαδών του Παναιτωλικού. Επίσης τους Egio Boys (Παναιγιάλειος) για την έκφραση της αλληλεγγύης τους με την ανάρτηση πανιού με ανάλογο περιεχόμενο. Τέλος ευχαριστούμε όλους τους άλλους οπαδούς από διάφορες ομάδες που μεμονωμένα και με διάφορους τρόπους εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους.

Υ.Γ2: Η εκπομπή Κερκίδα Συνειδήσεων συνεχίζει να μεταδίδεται live κάθε Τετάρτη στις 6 το απόγευμα και σε επανάληψη κάθε Τρίτη στις 12 το βράδυ. Πάντα από την αυτό- οργανωμένη συχνότητα της Ραδιουργίας και των 88FM (αλλά και online ). Από την ίδια συχνότητα μεταδίδονται και οι εκπομπές One World One Race και Stoned by Dawn.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου