Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

21η Αγωνιστική: Παναιτωλικός-Πιερικός 2-1

Ο Παναιτωλικός αποδίδοντας σχετικά μέτριο ποδόσφαιρο μπροστά σε 4000 και πλέον οπαδούς πήρε τελικά αυτό που ήθελε, τους τρεις βαθμούς της νίκης. Στα εξωαγωνιστικά τώρα, η διοίκηση της βορειοελλαδίτικης ομάδας δεν ζήτησε εισιτήρια παρόλο που μικρή μερίδα των οπαδών της ομάδας από τη Κατερίνη ήθελε να ταξιδέψει μέχρι τη πόλη μας. Έτσι μετά τις άκαρπες προσπάθειες τους επικοινωνώντας με τους μπάτσους του Αγρινίου οι οπαδοί του πιερικού εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στους οργανωμένους οπαδούς του Παναιτωλικού και πιο συγκεκριμένα στους Warriors. Αφού υπήρξε η σχετική επικοινωνία, οι Warriors έκαναν πράξη την αλληλεγγύη μεταξύ των οπαδών και αφού εξασφάλισαν εισιτήρια για τους 15 περίπου, κυρίως νεαρής ηλικίας, οπαδούς του πιερικού στη συνέχεια τους συνάντησαν στα όρια της πόλης και τους οδήγησαν στο γήπεδο μας.

Βέβαια όσοι από μας βρέθηκαν στη Κατερίνη στο παιχνίδι του 1ου γύρου θα θυμούνται την άσχημη εντύπωση που άφησαν τόσο τα εθνικό- φασιστικά συνθήματα που σε καλωσόριζαν στη βορειοελλαδίτικη πόλη αλλά και τα πολλά εθνικοπατριωτικά σύμβολα και σημαίες που ήταν αναρτημένα στις κερκίδες των οπαδών του πιερικού. Για αυτό το λόγο λοιπόν οι λιγοστοί φίλοι του πιερικού που θα ταξίδευαν στη πόλη μας στην επικοινωνία που είχαν με μέλη του συνδέσμου μας αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με τέτοιες πολιτικές πεποιθήσεις και ξεκαθάρισαν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να κουβαλήσουν μαζί τους όλα αυτά τα προαναφερθέντα σύμβολα και σημαίες στο γήπεδο μας. Πράγματι δεν αναρτήθηκε κανένα τέτοιο σύμβολο ή σημαία. Παρόλα αυτά λίγες μέρες μετά το παιχνίδι, σε επίσημο ιστοχώρο οργανωμένων οπαδών του πιερικού, η σχετική με το παιχνίδι ανάρτηση γέμισε από υβριστικά σχόλια τα οποία καταφέρονταν ενάντια στους οπαδούς του Παναιτωλικού οι οποίοι έχουν επιλέξει να τοποθετούνται απέναντι σε καίρια κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα όπως ο φασισμός και ο ρατσισμός. Τα σχόλια αυτά είχαν γραφτεί από «ελληνόψυχους» ιντερνετοχουλιγκάνους του πιερικού από άλλο σύνδεσμο όπως καταλάβαμε. Βέβαια οι υπόλοιποι οπαδοί του πιερικού που σύμφωνα με τα λεγόμενα τους ασπάζονται τη «no politica» οπαδική στάση δεν έδειξαν να ενοχλούνται και πολύ από τον φασιστικό οχετό που εκτόξευαν μέσα από την ασφάλεια που τους παρέχει το ιντερνέτ οι φασιστο- οπαδοί της ομάδας τους και επέμεναν στη «no politica» στάση παραβλέποντας βέβαια τα εθνικιστικά σύμβολα στις κερκίδες τους και τονίζοντας και αυτοί την ελληνικότητα τόσο της μακεδονίας όσο και του ιμπεριαλιστή κατακτητή αλέξανδρου. Αυτές δεν αποτελούν σίγουρα «no politica» απόψεις και τοποθετήσεις.

Το group της Αυτόνομης Ζώνης δεν ασπάζεται τη «no politica» οπαδική στάση αλλά σέβεται όσους οπαδικούς πυρήνες επιλέγουν μια τέτοια στάση. Και τόσο το γκρουπάκι μας όσο και το μεγαλύτερο μέρος των οργανωμένων οπαδών του Παναιτωλικού θεωρεί ευπρόσδεκτους στο γήπεδο μας όλους τους οπαδούς που δεν μας έχουν ενοχλήσει ή προκαλέσει. Οι οπαδοί όμως που κουβαλούν μαζί τους μισάνθρωπες και εχθρικές για την ανθρωπότητα πολιτικές πεποιθήσεις (όπως είναι ο φασισμός και ο εθνικισμός, η ξενοφοβία και ο ρατσισμός) δεν είναι ευπρόσδεκτοι στο γήπεδο και στη πόλη μας.

Και μιας και αναφερθήκαμε πιο πάνω και στην επιλογή μεγάλης μερίδας των οργανωμένων (και όχι μόνο) οπαδών και φίλων της ομάδας μας να τοποθετούνται απέναντι στα καίρια και επίκαιρα πολιτικό- κοινωνικά ζητήματα πρέπει να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια της έναρξης του παιχνιδιού αναρτήθηκαν τρία πανιά. Το ένα από αυτά ανέγραφε «κάτω τα ξερά σας από τους μετανάστες» και φυσικά αναφέρονταν τόσο στο ζήτημα των μεταναστών απεργών πείνας σε αθήνα και θεσσαλονίκη όσο και στο γενικότερο μεταναστευτικό ζήτημα και στη ξενοφοβία που μεταδίδουν και συντηρούν τόσο το κράτος και το ακροδεξιό παρακράτος όσο και τα μμε. Ταυτόχρονα αναρτήθηκαν άλλα δυο πανιά τα οποία αναφέρονταν τόσο στους 25 οπαδούς της ομάδας μας που διώκονται για τα περιστατικά της νίκαιας όσο και στο ζήτημα της γενικότερης καταστολής που βιώνει ο οπαδικός χώρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου