Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Πογκρόμ σε οπαδικούς συνδέσμους

Το ότι η εξουσία επιτίθεται εδώ και πολύ καιρό τόσο σε ανθρώπους που αντιστέκονται στα μισάνθρωπα σχέδια της κυρίαρχης τάξης όσο και σε μετανάστες, εργαζομένους και γενικότερα στο μεγαλύτερο μέρος του κοινωνικού συνόλου το γνωρίζουμε. Το ότι εδώ και κάποια χρόνια έχει εντείνει τη καταστολή και τις διώξεις προς τον οπαδικό χώρο επίσης το ξέρουμε.

Ότι χρησιμοποιεί επίσης τον οπαδικό χώρο και τα γήπεδα ως προπομπό- πειραματόζωο για την δοκιμή των νέων κατασταλτικών μέτρων (ιδιώνυμο, κάρτα οπαδού/πολίτη, κάμερες κτλ) που στη συνέχεια θα πλήξουν την ευρύτερη κοινωνία είναι επίσης γνωστό.

Ότι παλιότερα είχε γίνει οργανωμένο πογκρόμ σε οπαδούς προκειμένου να μην τους αφήσουν να ταξιδέψουν είναι γνωστό και έχει ξανά- αναφερθεί μέσα από τις σελίδες του εντύπου μας.

Το ότι έχουν γίνει κάποιες φορές στο παρελθόν πεσίματα σε συνδέσμους οπαδών από μπάτσους και εισαγγελείς είναι επίσης γνωστό αλλά αυτό συνέβηκε λίγες φορές και αμέσως μετά ή πριν από στιγμές έντασης μεταξύ οπαδών. Φαίνεται όμως ότι η καταστολή έχει γενικευτεί. Πριν λίγο καιρό έγινε οργανωμένο πογκρόμ και πέσιμο από τις αρχές σε αρκετούς διαφορετικούς συνδέσμους διαφορετικών ομάδων στο λεκανοπέδιο της αττικής. Ήταν κάτι προφανώς οργανωμένο και προσχεδιασμένο και παίχτηκε αμέσως και από τα μμε τα οποία χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του τσουβαλιάσματος άρχισαν τη γνωστή προπαγάνδα κατά των οπαδών.

Είναι προφανές ότι η εξουσία και όλα τα τσιράκια και οι συνοδοιπόροι της θέλουν ένα γήπεδο καθαρό από καπνογόνα, συνθήματα και μπινελίκια εχθρικά τόσο προς τον μικροαστικό καθωσπρεπισμό όσο και προς τις κατασταλτικές μονάδες του κράτους, ένα γήπεδο χωρίς τη παρουσία ανήσυχων νεολαίων και γενικότερα ανήσυχων ανθρώπων.

Αλλά η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν σοβαρές ευθύνες που βαραίνουν και το κομμάτι εκείνο των οπαδών που συνεχίζει να δρα απερίσκεπτα και ανεγκέφαλα δίνοντας επιπλέον «πατήματα» στη καταστολή για να σφίξει πιο πολύ ακόμη τον κλοιό της γύρω από σύσσωμο τον οπαδικό και γηπεδικό χώρο. Και μιλάμε για αυτούς τους οπαδούς που ο τρόπος δράσης τους θυμίζει παρακρατικές ομάδες και που το μοναδικό μέλημα τους είναι πως να την πέσουν και να προκαλέσουν ζημιές σε άλλους οπαδούς. Γιατί άλλο το χόρτο και άλλο το πιστόλι φωτοβολίδων, άλλο το καπνογόνο και άλλο το μαχαίρι, άλλο πράγμα η σφαλιάρα και άλλο η σιδερογροθιά και τα κλομπ. Αυτά τα πράγματα και αυτού του είδους η συνήθως αναίτια και υπερβολική βία μεταξύ οπαδών δεν ανήκουν στον οπαδικό χώρο, τουλάχιστον σε αυτόν που εμείς θέλουμε να ανήκουμε.

Και σαν επίλογο στο μικρό αυτό κειμενάκι θα θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε ένα σύνθημα από κάποιο τοίχο που μας έστειλαν σε φωτογραφία φίλοι από Αθήνα και η οποία έχει αναδημοσιευτεί στο blog μας: ACAB δεν είναι (μόνο) όποιος δεν γουστάρει τους μπάτσους αλλά όποιος δεν συμπεριφέρεται σαν αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου