Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

1η Αγωνιστική Παναιτωλικός- Α.Ο Τρίκαλα 1-0



Ο Παναιτωλικός έκανε πολύ καλό ξεκίνημα που συνοδεύτηκε με πολύ καλή εμφάνιση κυρίως στο 1ο ημίχρονο. Έτσι κατέκτησε τους τρεις πόντους της νίκης επικρατώντας με 1-0 της ομάδας των Τρικάλων σε ένα παιχνίδι που το σκορ θα μπορούσε να είναι άνετα και 3-0 ή 4-1. Οι οπαδοί της ομάδας μας δημιούργησαν απίστευτη ατμόσφαιρα και σίγουρα μέρος της νίκης οφείλεται και σε αυτούς. Το παιχνίδι παρακολούθησαν 5500-6000 οπαδοί από τους οποίους 50-60 ήταν και οι οπαδοί των Τρικάλων. Ορισμένοι από αυτούς, κρίνοντας και από τα πανιά που κρεμάνε στο γήπεδο τους, διακατέχονται από ακροδεξιές, εθνικιστικές, ρατσιστικές και νεοναζιστικές πεποιθήσεις. Πριν το παιχνίδι αναρτήθηκε στο τοίχο δίπλα από το «κλουβί» των φιλοξενουμένων πανί που ανέγραφε «Αγρίνιο:Απαγορευμένη ζώνη για ρατσιστές και φασίστες». Το περιεχόμενο του πανιού εκτός από τους 5-10 φασίστες τρικαλινούς ενόχλησε και τον διαιτητή ο οποίος απαίτησε να ξεκρεμαστεί το πανί (λόγω του πολιτικού του περιεχομένου!!) αλλιώς δεν θα ξεκινούσε το παιχνίδι!! Το πανί τελικά ξεκρεμάστηκε αλλά με το τέλος του 1ου ημιχρόνου μερίδα οπαδών του Παναιτωλικού μπήκαν στο γήπεδο και το ξεδίπλωσαν μπροστά από το κλουβί των φιλοξενουμένων για μερικά λεπτά. Εκείνη λοιπόν τη στιγμή μεγάλη μερίδα των μη οργανωμένων οπαδών της ομάδας μας που κάθονταν δίπλα από το «κλουβί» των φιλοξενουμένων (αλλά και κάποιοι άλλοι διάσπαρτοι στο υπόλοιπο μέρος της μικρής κερκίδας) επικρότησαν τη κίνηση αυτή χειροκροτώντας. Αντίθετα μερικοί από τους οπαδούς της Τρικαλινής ομάδας με τα χαρακτηριστικά που αναφέρθηκαν πριν ενοχλήθηκαν αρκετά μιας και άρχισαν να χαιρετούν ναζιστικά και μπορεί και να τραγούδησαν και τον εθνικό ύμνο.. Και λέμε μπορεί γιατί δεν ακουγόταν και πολύ καλά αυτό που φώναζαν μιας και καλυπτόταν από τα αντιφασιστικά μπινελίκια και συνθήματα των οπαδών του Παναιτωλικού που βρέθηκαν ακριβώς δίπλα από τις δυνάμεις καταστολής (που για άλλη μια φορά ήταν τοποθετημένες τόσο μέσα στο «κλουβί» των φιλοξενουμένων όσο και έξω από αυτό, δίπλα από τους οπαδούς της ομάδας μας). Γενικότερα στο γήπεδο (μέσα και έξω από αυτό) υπήρχαν κατασταλτικές δυνάμεις όλων των ειδών (οπκε, ματ,αη-δίας, ασφαλίτες κτλ).Τέλος, να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια μιας στιγμής έντασης που δημιουργήθηκε στη κερκίδα από τη ροή του παιχνιδιού, δυο φουσκωτοί- σεκιούριτυ πήδηξαν σαν μπάτσοι- καουμπόυ στη κερκίδα με σκοπό να μανουριάσουν οπαδό που οι ίδιοι θεώρησαν ότι παρεκτράπηκε ή κάτι τέτοιο. Η απάντηση των οπαδών του Παναιτωλικού ήταν άμεση, έντονη και αποτελεσματική αφού μετά από δυο λεπτά οι σεκιουριτάδες επέστρεψαν στο γήπεδο.

8 σχόλια:

  1. πολύ καλή κίνηση το πανό. Οι του ΑΟΤ όντως έχουν φασίστες. Καλό είναι να ξέρουν πως παντού είναι ανεπιθύμητοι και όχι μονο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. νεκ.
    μπραβο ρε αλανια ωραιο πανι.......
    με την μπλουζα δεν πιστευω να με ξεχασατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γεια σου ρε νεκ αλανι ,δε σε ξεχασαμε...
    π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαιρετησματα απο Ζακυνθο διαβαστε αν θελετε κι αυτο:
    http://zbaro.blogspot.com/2010/09/blog-post_10.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. xexexexe!
    bravo sas re alania!
    kalon agwna ekei katw..!
    naste kala.

    demolitionarios.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. mpravw re mages.An kai den mporousa (logo apostasis) na eimai ekei mazi sas.Na eiste kala.
    Oloi autoi oi misanthropoi prepei na xeroun oti einai anepithimitoi sto agrinio alla kai se kathe ghpaido kai kathe ghtonia!!!
    agrinio ANTIFA-G*6_mgd
    antares*

    ΑπάντησηΔιαγραφή