Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

A.C.A.B


* Τον Μάιο δυο μέλη της νέας στο Αγρίνιο κατασταλτικής μονάδας με το όνομα Αη- Δίας σταμάτησαν άτομο με σκοπό την εξακρίβωση στοιχείων και ένα τυπικό έλεγχο. Βέβαια δεν είναι τυχαίο ούτε το ότι το παιδί φορούσε μπλουζάκι A.C.A.B ούτε ότι το περιστατικό έγινε μόλις 50 μέτρα από τη κατάληψη Apertus (που λειτουργεί στη πόλη μας από τις αρχές Μαίου) και την οποία το παιδί είχε επισκεφθεί μόλις λίγα λεπτά πριν τον σταματήσουν οι μπάτσοι. Αφού τελείωσαν την εξακρίβωση και τον έλεγχο και αφού επιδόθηκαν σε ειρωνίες σχετικά με το μπλουζάκι οι μπάτσοι την έκαναν.

* Στις 2 Μαίου μπάτσοι στήνουν μπλόκο έξω από τη πόλη του Αγρινίου και συλλαμβάνουν τον Αγρινιώτη συμπολίτη μας Αλτίν Τσάλα.Οι μπάτσοι κάνουν έλεγχο στα χαρτιά του και τον κατηγορούν ότι δεν έχει άδεια παραμονής παρόλο που η υπόλοιπη οικογένεια του ζει νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα εδώ και 12 χρόνια. Ο Αλτίν Τσάλα προφυλακίζεται και ξεκινάει η διαδικασία της απέλασης του. Το Σάββατο 8 Μαίου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στη Πλατεία Δημοκρατίας και στη συνέχεια πορεία.

* Στο γήπεδο Χαριλάου στο τελευταίο παιχνίδι του Άρη με τον Πάοκ για τα play off και ενώ η παρουσία των δυνάμεων της κρατικής καταστολής ήταν ιδιαίτερα έντονη οι οπαδοί του Άρη θεώρησαν ότι η παρουσία των κατασταλτικών δυνάμεων στο γήπεδο τους είναι ανεπιθύμητη. Έτσι οπαδοί του Άρη συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις εκτός γηπέδου για όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ενώ υπήρξε και εκτεταμένη χρήση χημικών. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το: aris-autonomen.blogspot.com

* Σε πορεία διαμαρτυρίας που οργάνωσαν οι οπαδοί του Ηρακλή Θεσσαλονίκης για την πιθανότητα υποβιβασμού του ποδοσφαιρικού τμήματος της ομάδας τους στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης οι κατασταλτικές δυνάμεις επιτέθηκαν χωρίς λόγο στη πορεία κάνοντας χρήση χημικών. Δημιουργήθηκε έτσι αποπνικτική ατμόσφαιρα κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο πολλοί άνθρωποι, ανάμεσα τους και ένα δεκάχρονο παιδί. Σε αντίστοιχη πορεία που έκαναν οι οπαδοί του Ηρακλή στην Αθήνα και ενώ αυτή κατευθυνόταν προς τη βουλή παρεμποδίστηκε από ισχυρές δυνάμεις των μπάτσων.Επίσης σε πορεία που έγινε πάλι στη Θεσσαλονίκη για το ίδιο θέμα στις 21 Ιουνίου έγιναν μεγάλης κλίμακας συγκρούσεις μεταξύ των οπαδών του Ηρακλή και των κατασταλτικών δυνάμεων. Το κέντρο της πόλης πνίγηκε πάλι στα χημικά, στήθηκαν οδοφράγματα, έγιναν προσαγωγές και δυο συλλήψεις ενώ αναφορές λένε και για τραυματισμένους μπάτσους. Στις 24 Ιουνίου οι οπαδοί του Ηρακλή κατέβηκαν πάλι στην Αθήνα και συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της ΕΠΟ αναμένοντας την απόφαση για το μέλλον της ποδοσφαιρικής ομάδας τους. Απίστευτα ισχυρές και πολυπληθείς δυνάμεις της αστυνομίας περίμεναν τους οπαδούς του Ηρακλή (αναφορές από ιντερνετικές πηγές λένε ότι σχεδόν για κάθε οπαδό του Ηρακλή αντιστοιχούσε και ένας μπάτσος) οι οποίες μάντρωσαν τους οπαδούς σε γηπεδάκια 5χ5 και γενικότερα ήταν πολύ προκλητικοί απέναντι στους οπαδούς!!!!Και σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε και το κερασάκι στη τούρτα όταν τρεις οπαδοί του Ηρακλή που απομακρύνθηκαν κάποια μέτρα από το παρκάκι (που τους είχαν μαντρωμένους οι μπάτσοι,κανά χιλιόμετρο μακριά από τα γραφεία της ΕΠΟ) δέχθηκαν επίθεση από οπαδούς κάφρους αθηναικής ομάδας με απότελεσμα να παρασχεθούν στους τρεις Ηρακλειδείς οι πρώτες βοήθειες σε κοντινό νοσοκομείο.

* Οι οπαδοί του Ολυμπιακού Πειραιά συγκρούστηκαν με ισχυρές δυνάμεις της καταστολής έξω από το γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης για περισσότερες από δυο ώρες και ενώ το παιχνίδι με τον Άρη Θεσσαλονίκης ήταν σε εξέλιξη. Οι συγκρούσεις ήταν σφοδρές και εξαπλώθηκαν και σε μεγάλους δρόμους σχετικά μακριά και περιμετρικά του γηπέδου. Οι οπαδοί της ίδιας ομάδας ξανά συγκρούστηκαν με τους μπάτσους και στο παιχνίδι με τον Πάοκ για τα play off. Αυτή τη φόρα οι συγκρούσεις έγιναν μέσα στο γήπεδο και οι μπάτσοι εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το γήπεδο.

* Συγκρούσεις έγιναν και στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας (όπου και συναντήθηκαν ο Παναθηναικός και ο Άρης Θεσσαλονίκης) μεταξύ των οπαδών του Παναθηναϊκού και των δυνάμεων της καταστολής. Οι συγκρούσεις με τους μπάτσους που έγιναν στη κερκίδα ήταν ιδιαίτερα σφοδρές.Στο παιχνίδι οι οπαδοί και των δυο ομάδων δημιούργησαν φοβερή ατμόσφαιρα αλλά δυστυχώς κάποιοι οπαδοί και των δυο πλευρών επέλεξαν να συγκρουστούν μεταξύ τους σε ένα σκηνικό που συμπεριλάμβανε φωτοβολίδες, καπνογόνα και χούλιγκανς με στολή σεκιούριτυ.

*Συγκρούσεις μικρότερης κλίμακας μεταξύ οπαδών και αστυνομικών δυνάμεων έγιναν και σε άλλα γήπεδα της χώρας.

1 σχόλιο: