Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Η ΡΩΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ULTRAS ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ (ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ)

Η Ρώμη γίνεται πρωτεύουσα διαμαρτυρίας των ULTRAS για μια μέρα. Οι ULTRAS πολλών ομάδων βάλανε στην άκρη τα χρώματα διαδηλώνοντας ενάντια στην Κάρτα Οπαδού . Περίπου 5.000 από όλα τα μέρη της Ιταλίας αλλά και από όλες τις κατηγορίες.
Μια πορεία που τελείωσε χωρίς επεισόδια και ήταν ελεγχόμενη από μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις. Στην πορεία ακουστήκαν συνθήματα δικαιοσύνης για τον Stefano Cucchi κ τον Gabriele Sandri αλλά και συνθήματα όπως I Diffidati Con Noi. Το μεγαλύτερο μέρος των οπαδών φορούσαν λευκά μπλουζάκια στα οποία στο μπροστινό μέρος γράφανε ¨ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ¨. Κατά την διάρκεια της πορείας τα γκρουπ 3000 περίπου ομάδων γέμισαν τους ουρανούς της Ρώμης από καπνούς, από τα πολλά καπνογόνα που άναψαν. Οι δρόμοι της Ρώμης για μια μέρα μετατράπηκαν σε πέταλα. Ανάμεσα στα συνθήματα που φωνάχτηκαν ήταν και πολλά ενάντια στις αστυνομικές δυνάμεις . Οι οργανωτές είχαν μοιράσει ένα φυλλάδιο που ζητούσε να ακουστούν μόνο τα συνθήματα που ακούγονταν από το μεγάφωνο κ όχι συνθήματα των ομάδων τους. Καμία σημαία, πολλά πανιά όμως με σλόγκαν όπως ΕΞΩ ΟΙ ULTRAS ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ. Πολλά συνθήματα είχαν σαν στόχο τον Υπουργό Εσωτερικών Roberto Maroni, δημοσιογράφους κ τον αστυνομικό Luigi Spaccarotella. Ακόμα Απαίτησαν τη δυνατότητα να μπορούν να μπαίνουν ελεύθερα τα πανιά μέσα στα γήπεδα. Μετά από κάποιες παρεμβάσεις στο μικρόφωνο από δικηγόρους και πολιτικούς, όπως ο εξουσιοδοτημένος στο σπόρτ του Δήμου της Ρώμης Alessandro Cochi και ο πρώην βουλευτής Paolo Cento, στο τέλος της πορείας οι ULTRAS ανακοίνωσαν ένα έγγραφο για να ζητήσουν να ξανασυζητηθεί το υπουργικό διάταγμα για την Κάρτα Οπαδών. Σήμερα για τους Ιταλούς ULTRAS ο κυρίαρχος σκοπός ήταν να φωνάξουν ενάντια. Ενάντια στις αστυνομικές δυνάμεις ενάντια στην Κάρτα Οπαδού που σύμφωνα με τα λεγόμενα των οπαδών διακινδυνεύει να τους σκοτώσει το πάθος τους.

ultras liberi

Λόγω κεκτημένης ταχύτητας το συγκεκριμένο κείμενο δεν δημοσιεύτηκε στο 3ο τεύχος για αυτό και θα δημοσιευτεί στο επερχόμενο τέταρτο τεύχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου