Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

ΞΑΝΑ ΣΤΗ Β ΕΘΝΙΚΗ


Αυτό που όλοι περιμέναμε εδώ & σχεδόν μια 8ετία επιτέλους έγινε. Ο Παναιτωλικός ξεκόλλησε από το βούρκο μες στον οποίο φυτοζωούσε & επέστρεψε στη φυσική του κατηγορία (αν & εμείς τον θέλουμε ακόμη πιο ψηλά) στην οποία αν δε κάνουμε λάθος κατέχει ακόμη το ρεκόρ συμμετοχών. Με τα χίλια ζόρια καταφέραμε να φτάσουμε μέχρι το μπαράζ. Εκεί που η ΕΠΟ & η ΠΑΕ ΡΟΔΟΣ δημιούργησαν ένα ολόκληρο σήριαλ με σκοπό να αφήσουν έξω από το γήπεδο όσο το δυνατόν περισσότερους Αγρινιώτες & γενικότερα οπαδούς του Παναιτωλικού. Αλλά αυτοί δεν πτοήθηκαν. Αγνόησαν εμπόδια όπως τα ακριβά & περιορισμένα εισιτήρια, τις προκλήσεις & τα χημικά των μπάτσων, τους αναίτιους & & αποτυχημένους ψευτοτσαμπουκάδες λιγοστών οπαδών της εκεί τοπικής ομάδας, τους προκλητικούς σεκιουριτάδες & τις απαράδεκτες συνθήκες σε ένα γήπεδο της super league (όπως λέμε super market) στο οποίο υπήρχε μόνο μια θύρα για χιλιάδες κόσμο ενώ δεν υπήρχε νερό τη στιγμή που επικρατούσε κιόλας μίνι καύσωνας. Βλέπετε μάλλον ο Παναιτωλικός & το Αγρίνιο δεν είναι τόσο trendy για τα δεδομένα των σαλονιών της ποδοσφαιρικής (& όχι μόνο) κλίκας της πρωτεύουσας. Παρόλα αυτά οι οπαδοί του Παναιτωλικού δεν πτοήθηκαν & 7000 & πλέον κατέκλυσαν το γήπεδο της Ν. Σμύρνης. Από πολύ νωρίς το κέντρο της Αθήνας (η Λεωφ. Συγγρού είχε κατακλυστεί από εκατοντάδες αυτοκίνητα με κυανοκίτρινα διακριτικά) & ολόκληρη η Ν. Σμύρνη θύμιζαν Αγρίνιο. Οι οργανωμένοι της Αθήνας μετέβηκαν στο γήπεδο αρχικά με το τραμ & στη συνέχεια με πορεία στη Ν. Σμύρνη & οι οργανωμένοι από το Αγρίνιο με μία από τις μεγαλύτερες εκδρομές που χει γίνει από επαρχιακή ομάδα με 16 πούλμαν & στη συνέχεια με πορεία ενός περίπου χιλιομέτρου μέχρι το γήπεδο. Στο γήπεδο επικρατούσε πάθος & ένταση με αποτέλεσμα να υπάρξουν & συλλήψεις οπαδών του Παναιτωλικού κυρίως με τις γνωστές πια γελοίες κατηγορίες της οπλοκατοχής(??) & της εξύβρισης της αρχής. Όσον αφορά το παιχνίδι είχε άγρια ομορφιά & χιτσκοκικό φινάλε. Ο Παναιτωλικός ήταν καλύετρος ειδικά στο 2ο ημίχρονο& δίκαια αποχαιρέτησε το βούρκο της Γ εθνικής.

Υ.Γ: Σε σύνδεσμο οπαδών της τοπικής ομάδας που προαναφέραμε & πιο πάνω είδαμε το εξής οξύμωρο: τύποι με τζίβες αλλά & αντιμπατσικά συνθήματα συνηπύρχαν με τύπους που κυκλοφορούσαν φορώντας μπλουζάκια των ειδικών δυνάμεων & άλλα τέτοια «χαριτωμένα».

1 σχόλιο:

  1. sigxaritiria mages gia tin anodo...euxomai kai stin super klika tou xronou... oso gia tous nionious einai gnosta ta skinika afta me tis ''perierges'' filies tous,kai ntropiazoun tin istoria tous.kali sinexeia kai LEFTERIA STOUS OPADOUS.
    FENTAGIN ANTINAZI

    ΑπάντησηΔιαγραφή